Project

Baggerwerkzaamheden in de werkhaven van Andijk

JP Schilder bv is in opdracht van PWN sinds begin september bezig met de baggerwerkzaamheden in de werkhaven van Andijk, met een sterke nadruk op duurzaamheid. Dit belangrijke project omvat de verwijdering van ongeveer 29.350 m3 om de toegankelijkheid en functionaliteit van de haven te verbeteren.

Een opvallende bijdrage aan de duurzaamheidsinspanningen is het gebruik van een geavanceerde hybride kraan op een ponton. Deze innovatieve machine vermindert niet alleen de milieueffecten van de baggeroperatie, maar wordt ook aangedreven door HVO 100, een hernieuwbare en koolstofarme brandstof. Ook worden de modernste en schoonste schepen ingezet die tevens gebruik maken van HVO 100. Dit zorgt voor aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot en draagt bij aan een schonere omgeving.

 

Verwerking van de baggerspecie

De ontgraven baggerspecie,door de kraan op ponton, wordt vervolgens zorgvuldig overgebracht naar beunschepen en over het water vervoerd naar depot IJsseloog en de toepassingslocatie Honswijkerplas.

We zijn verheugd om een belangrijke rol te spelen in het verbeteren van de infrastructuur van de werkhaven van Andijk en kijken uit naar een succesvolle uitvoering van dit project in samenwerking met PWN.

Meer projecten

Het leveren van kwaliteit, zorg voor milieu, en het voeren van een zorgvuldig beleid op het gebied van veiligheid en gezondheid zijn van essentieel belang.

Het leveren van kwaliteit, zorg voor milieu, en het voeren van een zorgvuldig beleid op het gebied van veiligheid en gezondheid zijn van essentieel belang.

Ons team van vakkundige en gecertificeerde mensen heeft ruime ervaring in het uitvoeren van groot-en kleinschalig baggerwerk, de aanleg van baggerdepots, waterbodemsaneringen, aanleggen van damwanden en oeverconstructies en kent diverse creatieve oplossingen voor hergebruik van baggerspecie.

Dankzij ons eigen uitgebreide machinepark, de innovatieve aanpak en de efficiënte verwerking van baggerspecie zijn wij in staat tegen zeer concurrerend tarief te werken..