VOORUIT MET VERNIEUWEND MATERIEEL

Voor ieder werk het juiste materieel

Emissieloos baggeren, dat is ons doel

Om dit doel te bereiken wordt ons machinepark continu uitgebreid en gemoderniseerd. Onze interne technische dienst verzorgt het onderhoud in de werkplaats en op projectlocaties. Dit komt zowel de veiligheid als de voortgang en kwaliteit van het baggerwerk ten goede. Om een effectievere en efficiëntere werkwijze te bereiken worden door onze technische staf vaak machines samengesteld of aangepast, al naar gelang de specifieke uitdagingen van elk project.

Voor ieder werk het juiste materieel

Wij beschikken over een grote variatie aan klein en groot materieel. Hierdoor bieden wij een breed scala aan oplossingen voor alle waterbouwkundige uitdagingen, ook in moeilijk te bereiken of dichtbevolkte gebieden. Ons materieel is ontworpen volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen.

Een greep uit onze vloot en werktuigen

 • Elektrische cutterzuiger 10”
 • Cutterzuigers variërend van 6” tot 12”
 • Boosters
 • Schuifboten met een werkbreedte van 0,50 t/m 10 meter;
 • Rupskranen
 • Draadkraan
 • Hydraulische kranen
 • Hybride kranen
 • Elektrische kranen
 • Beunbakken
 • Pontons
 • Sleepboten
 • Maaiboten
 • Vrachtwagens

Toekomstbestendig materieel

Wij gaan voor groen, en investeren daarom in innovatief, duurzaam en toekomstbestendig materieel. Zo hebben we inmiddels 3 hybride kranen, die zorgen voor 30% vermindering van de CO2 uitstoot. Ook hebben we ons machinepark uitgebreid met twee 100% elektrische kranen (de Liebherr E922 en Euromach) en een elektrische cutterzuiger. Ook de rest van onze materieel wordt langzamerhand vervangen en vernieuwd.

Altijd een oplossing

Veel van ons specialistisch materieel is in eigen beheer ontworpen en gebouwd. Door dit maatwerk kunnen we op elke willekeurige locatie de meest uiteenlopende werkzaamheden uitvoeren naar de wensen en eisen van de klant. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

OMBOUW EUROMACH VAN DIESEL NAAR ELEKTRISCH

In eigen beheer hebben we de Euromach (6,5 tons kraan) omgebouwd van diesel naar hybride/elektrisch. Door het hybride systeem is hij ook op plekken zonder stroomaansluiting inzetbaar.

OMBOUW DIESELZUIGER NAAR ELEKTRISCH

Voor ons project in de Langeraarse Plassen hebben wij onze oude diesel zuiger ‘The Severn’ omgebouwd naar 100% elektrisch. Deze draait op 100% Hollandse wind. Hier baggeren wij in totaal 400.000 m3 baggerspecie uitstootvrij op dit project.

SPECIALE ANTI-MORS LAADCONSTRUCTIES

Hoe laad je 54 vrachtwagens op één dag zonder te morsen? Voor het project ‘Gekanaliseerde Hollandsche IJssel’ ontwikkelden we een constructie waardoor morsen tijdens het laden wordt voorkomen. De anti-morsschermen op de rand van het aanmeerpunt zorgen ervoor dat de baggerspecie niet terug het water in vloeit, maar wordt opgevangen in de beunbak.

Innovative dredgers

Meer over ons te weten komen?

Noorddijkerweg 66-B 1645 VG Ursem

072-5021964

mailto:info@jpschilder.nl

Het leveren van kwaliteit, zorg voor milieu, en het voeren van een zorgvuldig beleid op het gebied van veiligheid en gezondheid zijn van essentieel belang.

Het leveren van kwaliteit, zorg voor milieu, en het voeren van een zorgvuldig beleid op het gebied van veiligheid en gezondheid zijn van essentieel belang.

Ons team van vakkundige en gecertificeerde mensen heeft ruime ervaring in het uitvoeren van groot-en kleinschalig baggerwerk, de aanleg van baggerdepots, waterbodemsaneringen, aanleggen van damwanden en oeverconstructies en kent diverse creatieve oplossingen voor hergebruik van baggerspecie.

Dankzij ons eigen uitgebreide machinepark, de innovatieve aanpak en de efficiënte verwerking van baggerspecie zijn wij in staat tegen zeer concurrerend tarief te werken..